Novi ste klijent i već ste ranije učili njemački jezik? Ili želite odrediti svoj nivo poznavanja jezika? Mi Vam nudimo besplatnu procjenu znanja kroz ulazno testiranje.

na test plasmana

Strukovni kursevi njemačkog jezika

Vaš put ka profesionalnom uspjehu

Preuzimanje posla u stranoj zemlji, učenje jezika i snalaženje u novom okruženju može biti veliki izazov. Austrijski institut Vam vrlo rado pomaže: naši visoko specijalizirani kursevi njemačkog jezika za stručno osoblje su stvoreni kako bi učinkovito poboljšali Vaše jezičke vještine, proširili Vaše komunikacijske sposobnosti u profesionalnom okruženju, te ojačali Vaše interkulturalne kompetencije. Vi donosite stručno znanje – mi Vam pomažemo u usavršavanju jezičke kvalifikacije!

Ovo Vas očekuje na našim kursevima strukovnih jezika

Fleksibilno učenje

Svaka osoba uči na drugačiji način, što se odražava i u našem programu kursa. Iz tog razloga su naši kursevi za strukovne jezike dostupni kao individualni ili kao grupni kursevi. Na grupnim kursevima ćete profitirati kroz saradnju i razmjenu s drugim učesnicima kursa, dok na individualnom kursu intenzitet rada i sadržaje možemo još bolje prilagoditi Vašim ličnim i profesionalnim potrebama.

Dugogodišnje iskustvo

Naš tim se može pohvaliti dugogodišnjim iskustvom. To nam omogućava da kreiramo efikasne programe i materijale za učenje koji su precizno usklađeni s Vašim poslovnim potrebama..

Učenje s fokusom na praksu

Naš cilj je da Vas perfektno pripremimo za Vašu poslovnu svakodnevnicu. Zato se ciljano fokusiramo na teme, sadržaje i situacije s kojima ćete se redovno susretati u svakodnevnom profesionalnom životu.

Kursevi strukovnog jezika za zdravstvene profesije & njegovatelje

Bilo da ste doktor, doktorica ili zdravstveni radnik: prenijet ćemo Vam potrebne jezičke vještine za savladavanje svih izazova profesionalnog života. Naučite stručni medicinski vokabular na njemačkom jeziku, usavršite svoju komunikacijsku sposobnost u zdravstvenim ustanovama, kao i ustanovama za njegu, vježbajte pisanje i razumijevanje medicinskih izvještaja.

Kursevi strukovnog jezika za pravnike i pravnice

Bilo da se bavite administracijom ili radom u advokatskoj kancelariji: podrška smo Vašem  profesionalnom startu u Austriji ili na njemačkom govornom području. Naučite kako da sastavljate pravne akte, interpretirate zakone i razumijete aspekte njemačkog i austrijskog pravnog sistema.

Kursevi strukovnog jezika za studente teologije,sveštenike & redovnike

Pripremite se optimalno za pastoralni i sveštenički/svećenički rad u Austriji: upoznajte se sa  tradicionalnim molitvama i kršćanskim/hrišćanskim tekstovima na njemačkom jeziku, naučite se razumijevanju i pisanju propovijedi, i razvijajte svoje komunikacijske vještine za profesionalni život.

Kursevi strukovnog jezika na Austrijskom Institutu:
potpuna fleksibilnost, sveobuhvatna stručnost

Obrazovani stručnjaci iz različitih oblasti već dugo su jedna od naših glavnih ciljnih grupa. Sa individualnim konceptima učenja i dugogodišnjim iskustvom, osiguravamo da brzo i efikasno postignete svoje ciljeve u učenju. Osim kurseva u učionici, nudimo i online kurseve, koji omogućavaju stručnjacima iz cijelog svijeta i njihovim porodicama da nauče njemački jezik, čak i prije preseljenja u zemlje njemačkog govornog područja– i prošire svoje kulturološko znanje o Austriji. Izaberite između individualnih i grupnih kurseva: Vi određujete intenzitet učenja. Rado ćemo organizovati i grupne kurseve za zaposlene u Vašoj firmi ili instituciji, prilagođene Vašim specifičnim zahtjevima. 

Od A do Ž: Individualni koncepti učenja za Vašu branšu

Bilo da se radi o kursu strukovnog jezika za zdravstvene radnike i njegovatelje, pravnike i pravnice ili sveštenstvo/svećenstvo, naši kompetentni jezički stručnjaci će osigurati da budete potpuno spremni za sve profesionalne izazove na njemačkom govornom području. Radite u drugoj branši? Rado ćemo razviti individualne kurseve za Vas. Poznate kompanije iz različitih industrija kao što su organizacijsko savjetovanje, revizija, IT savjetovanje i usluge, transport & logistika, građevinarstvo, solarna i fotonaponska energija i automobilska industrija već godinama se oslanjaju na stručnost Austrijskog instituta u obuci svojih zaposlenika. Kontaktirajte nas odmah za ličnu konsultaciju!

Vaš upit