Jste naším novým zákazníkem a už jste se naučili německy? Nebo chcete zjistit vhodnou jazykovou úroveň pro svůj kurz? Udělejte si náš bezplatný rozřazovací testu.

k rozřazovacímu testu

Odborné jazykové kurzy pro studenty teologie a duchovní

Jste kněz, který se připravuje na své budoucí zaměstnání nebo studijní místo v Rakousku, Německu nebo Švýcarsku? Máte již němčinu na úrovni B1 nebo již žijete a pracujete jako kněz v německy mluvící zemi a rádi byste se zdokonalil v němčině? Jste řeholní sestra nebo bratr a potřebujete němčinu pro svou práci v řeholní komunitě? Rádi Vás v tomto procesu podpoříme: Österreich Institut již řadu let nabízí jedinečný online jazykový program pro kněze, který optimálně připravuje osoby v pastorační nebo charitativní službě na všechny profesní výzvy. Zaměřujeme se na efektivní kurzy, které jsou přesně přizpůsobeny Vašim individuálním požadavkům.

Co můžete očekávat od našich odborných jazykových kurzů

Naše specializované kurzy němčiny Vás připraví na situace ve Vašem oboru. Základem je speciální jazyková čítanka se speciálně navrženými výukovými materiály (v ceně kurzu). Na základě vybraných teologických a filozofických spisů Vás naučíme specifickou terminologii a typické fráze pro danou práci. Svou slovní zásobu si rozšíříte a upevníte pomocí cílených cvičení na čtení a poslech s porozuměním. Mezi další stěžejní body kurzu patří

Specializované jazykové kurzy jako skupinové kurzy pro instituce

Působíte v domácí nebo zahraniční diecézi či řeholní komunitě a hledáte vhodný kurz němčiny pro několik kněží nebo řeholnic? Rádi pro Vás sestavíme skupinový kurz na míru, který Vaše zaměstnance připraví na jazykové výzvy v jejich profesním prostředí. Kontaktujte nás pro osobní konzultaci!

Paní Gruber-Tschida, jednatelka Österreich Institutu o pozadí této iniciativy:

„Je pro nás důležité přinést naši nabídku rakouským diecézím a řeholním společenstvím i kněžím po celém světě. Uvědomujeme si výzvy, které sahají od porozumění regionálním dialektům a potřebným odborným termínům až po rakouské reálie a mezikulturní komunikaci.“

Das erwartet Sie in unseren Fachsprachenkursen

Entscheiden Sie selbst, wie intensiv und in welchem Umfeld Sie lernen möchten: Im Individualkurs richten wir uns ganz nach Ihnen und Ihren persönlichen Zielen. Im Gruppenkurs profitieren Sie vom Austausch mit Ihren Kurskolleg:innen.

Zentrales Ziel aller Kurse ist das Verbessern Ihrer Kommunikationsfähigkeiten, damit Sie sich möglichst schnell in der Fachsprache der Gesundheits- und Pflegeberufe zurechtfinden. Unsere langjährige Expertise ermöglicht es uns, professionelle Lernmaterialien  zusammenzustellen, die genau darauf ausgelegt sind. So trainieren Sie gezielt jene Fähigkeiten und Themen, die im Joballtag gebraucht werden.

Fachsprachenkurse als Gruppenkurse für Unternehmen

Unsere Kurse richten sich nicht nur an Einzelpersonen, sondern auch an Unternehmen. Sie suchen einen Deutschkurs für mehrere Ihrer Mitarbeiter:innen oder das ganze Team? Gerne stellen wir einen individuellen Gruppenkurs für Sie zusammen, um Ihre Mitarbeiter:innen optimal auf die Herausforderungen im Arbeitsalltag vorzubereiten. Kontaktieren Sie uns für eine persönliche Beratung!

Co říkají naši absolventi:

Sixtus Dilibe Sepuaka
Read More

"Gramatika je při výuce němčiny velmi důležitá. Myslím, že je to základ jazyka. Já osobně potřebuji němčinu ke studiu teologie a také v běžném životě.

Velmi se mi líbila atmosféra, kterou jsme měli v hodinách. Je velmi povzbudivá a usnadňuje učení.

Postupem času jsem si já i ostatní kolem mě všimli, že se moje němčina stále zlepšuje. Můj učitel mi velmi dobře pomohl zlepšit se v němčině"

Bartholomeus Okeke
Read More

"Němčinu se v Österreich Institutu učím asi 11 měsíců. Začal jsem s úrovní A1.2 a nyní jsem téměř hotový úrovní B2.2.

V současné době jsem se naučil německy na úrovni B2.2. Při učení němčiny je pro mě důležité, že dobře mluvím německy a rozumím ostatním. Němčinu potřebuji ke studiu na univerzitě a k práci ve farnosti, kde pracuji.

Nejvíce se mi líbí živé metody výuky učitelů. Jsem si jistý, že se moje němčina zlepšila. No, lidé kolem mě mi to vždycky říkají."

Previous
Next

Rezervujte si
zkušební lekci online hned teď!

Chcete se seznámit s naším způsobem výuky? Jednoduše se zaregistrujte na bezplatnou zkušební online lekci! V závislosti na Vašich stávajících jazykových znalostech si můžete vybrat mezi běžnou zkušební lekcí pro každodenní výuku němčiny nebo specializovaným jazykovým kurzem (od úrovně B1).

Buchen Sie gleich Ihre Online-Probeeinheit!

Sie möchten unser Institut und unseren Unterricht kennenlernen, bevor Sie sich für einen Kurs entscheiden? Melden Sie sich einfach für eine kostenlose Online-Probeeinheit an! Je nach Sprachniveau haben Sie die Wahl zwischen einer Einheit für Alltagsdeutsch oder einem Fachsprachenkurs  (empfohlen ab Niveau B1).

Učte se německy na Österreich Institutu: jazykové kurzy na nejvyšší úrovni

Inovativní kurzy němčiny pro každou úroveň vedené jazykovými experty – to je to, co můžete očekávat v Österreich Institutu. V našem katalogu kurzů najdete širokou nabídku němčiny: od jazykových kurzů pro jednotlivce až po kurzy němčiny na míru pro firmy, které můžete navštěvovat online nebo přímo na jednom z našich pracovišť. Nejste si jisti, kde začít se svými znalostmi němčiny? Náš rozřazovací test Vám pomůže rychle najít správnou úroveň – od A1 po C2. Těšíme se, že se nám ozvete!