Ti si po prvi put na Austrijskom institutu, a već si učio/la nemački? Ili pak želiš da saznaš koji kurs bi bio pravi kurs za tebe? Onda uradi naš ulazni test koji je besplatan.

na test plasmana

Nemački za zdravstvena i negovateljska zanimanja

Individualno prilagođeni kursevi strukovnog jezika iz oblasti medicine i nege

Radite u zdravstvenom sektoru ili kao njegovatelj ili se obrazujete za tu profesiju i planirate da radite u Austriji, Nemačkoj ili Švajcarskoj? Razmišljate o tome da iskoristite svoje profesionalne prilike na nemačkom govornom području, želite da naučite nemački kao profesionalni strukovni jezik ili da poboljšate svoja postojeća znanja? 

Austrijski institut će Vam rado pomoći u ovom važnom koraku. Na našim kursevima strukovnog jezika za zdravstvene radnike i negovatelje (od nivoa A2/B1) steći ćete potrebna znanja za obavljanje svoje profesije u zemljama nemačkog govornog područja.

Naša ponuda posebno je usmerena na sledeća zanimanja:

Šta vas očekuje na našim kursevima strukovnog jezika

Odlučite sami koliko intenzivno i u kojem okruženju želite da učite: Na individualnom kursu prilagodićemo se potpuno Vama i Vašim ličnim ciljevima. Na grupnom kursu ćete profitirati od saradnje s Vašim kolegama sa kursa.

Glavni cilj svih kurseva je poboljšanje Vaših komunikacijskih veština  kako biste se što brže snašli u specifičnom strukovnom jeziku iz oblasti zdravstva i nege. Naše dugogodišnje iskustvo omogućava nam da pripremimo profesionalne materijale za učenje koji su posebno osmišljeni u tu svrhu. Tako ćete ciljano vežbati veštine i teme koje su Vam potrebne u svakodnevnom radu.

Das erwartet Sie in unseren Fachsprachenkursen

Entscheiden Sie selbst, wie intensiv und in welchem Umfeld Sie lernen möchten: Im Individualkurs richten wir uns ganz nach Ihnen und Ihren persönlichen Zielen. Im Gruppenkurs profitieren Sie vom Austausch mit Ihren Kurskolleg:innen.

Zentrales Ziel aller Kurse ist das Verbessern Ihrer Kommunikationsfähigkeiten, damit Sie sich möglichst schnell in der Fachsprache der Gesundheits- und Pflegeberufe zurechtfinden. Unsere langjährige Expertise ermöglicht es uns, professionelle Lernmaterialien  zusammenzustellen, die genau darauf ausgelegt sind. So trainieren Sie gezielt jene Fähigkeiten und Themen, die im Joballtag gebraucht werden.

Kursevi strukovnog nemačkog kao grupni kursevi za firme

Naši kursevi nisu namenjeni samo pojedincima, već i kompanijama. Tražite kurs nemačkog za više Vaših saradnika ili celi tim? Rado ćemo pripremiti prilagođeni grupni kurs za Vas kako bismo Vaše saradnike optimalno pripremili za izazove u svakodnevnom radu. Kontaktirajte nas za lično savetovanje!

Šta kažu naši polaznici

Dr. Szabolcs Zsigri
Опширније

"Ja sam anesteziolog i želim da radim u Austriji. Planiram da radimi u bolnici u Beču zbog čega tokom celog dana moram da pričam na nemačkom jeziku.

Učim nemački jezik od 2023. godine na Austrijskom institutu i pohađao sam kako grupne, tako i individualne časove.

Najvažniji su mi dobri profesori jer mogu motivisatii učenike, pronaći najbolje metode i uzeti u obzir lične mogućnosti. Mediji u nastavi takođe igraju važnu ulogu i svi moji profesori su koristili različite medije!

Divan je osećaj kada nemački postaje sve bolji! Razumem sve više i mogu sve više da pišem i govorim – ali naravno, još uvijek ima mnogo trenutaka kada sam iznenađen!

Nakon nastave na Austrijskog institutu preselio sam se u Beč!

Réka Gilly
Опширније

Trenutno radim u privatnoj bolnici gde često imam posla s pacijentima iz drugih zemalja. Imam poteškoća kada treba da razgovarama s pacijentima koji govore nemački.

Ne mogu pronaći prave reči, stalno mi padaju na pamet reči na engleskom. Takođe bih volela da jednog dana radim u Austriji jer se nadam da ću tamo pronaći bolje uslove rada.

U Austriji možete da radite kao doktor samo ako imate jezički nivo C1 i morate položiti jezički ispit. Stoga sam prvo pohađala kurs B2, a zatim kurs C1. Oba kursa su bila veoma korisna za mene; osećam da imam više samopouzdanja kada treba da razgovaram s ljudima koji govore nemački."

Претходна
Следећи

Bukirajte svoj
online probni čas!

Želite da upoznate naš institut i našu nastavu pre nego što se odlučite za kurs? Jednostavno se prijavite na besplatan online probni čas! U zavisnosti od Vašeg trenutnog znanja jezika možete birati između probnog časa za svakodnevni nemački jezik ili kursa strukovnog jezika (preporučuje se od nivoa B1).

Buchen Sie gleich Ihre Online-Probeeinheit!

Sie möchten unser Institut und unseren Unterricht kennenlernen, bevor Sie sich für einen Kurs entscheiden? Melden Sie sich einfach für eine kostenlose Online-Probeeinheit an! Je nach Sprachniveau haben Sie die Wahl zwischen einer Einheit für Alltagsdeutsch oder einem Fachsprachenkurs  (empfohlen ab Niveau B1).

Učenje nemačkog na Austrijskom institutu: Kursevi jezika na najvišem nivou

Bilo da se radi o individualnim časovima, grupnim kursevima ili kursevima nemačkog za firme, koncipiranim po potrebama kompanijeAustrijski institut nudi inovativne kurseve nemačkog jezika za sve nivoe. U našem katalogu kurseva pronaći ćete široku ponudu od nivoa A1 do C2 koji se mogu pohađati online ili uživo na jednoj od naših lokacija. Razmišljate o tome koji kurs odgovara Vama i Vašem nivou poznavanja nemačkog jezika? Naš ulazni test pomoći će Vam u odluci, a naši zaposleni će Vas rado posavetovati. Radujemo se Vašem dolasku!