Új ügyfél vagy nálunk? Már tanultál németül? Vagy szeretnéd a te szintednek optimálisan megfelelő tanfolyamot megtalálni? Vegyél részt az ingyenes szintfelmérésben.

Kattints ide a szintfelmérő teszt kitöltéséhez!

Szaknyelvi német tanfolyamok teológus hallgatók,
papok és a vallás iránt érdeklődők számára

Ön lelkész vagy pap, aki Ausztriában, Németországban vagy Svájcban készül a leendő hivatására vagy tanulmányaira? Már rendelkezik B1 szintű német nyelvtudással, vagy papként, illetve lelkészként dolgozik német nyelvterületen, és szeretné fejleszteni német nyelvtudását? Ön apáca vagy szerzetes, és szüksége van német nyelvtudásra a vallási közösségben végzett munkájához? Ebben a folyamatban szívesen támogatjuk Önt: az Osztrák Intézet évek óta egyedülálló online nyelvi programot kínál papok számára, amely optimálisan felkészíti a lelkipásztori vagy karitatív szolgálatban dolgozókat minden szakmai kihívásra. Hatékony tanfolyamokat kínálunk, amelyek pontosan az Ön egyéni igényeihez igazodnak.

Mire számíthat szaknyelvi tanfolyamainkon?

Magas színvonalú nyelvtanfolyamaink kifejezetten a munka területén előforduló helyzetekre készítik fel Önt. Ennek alapját az a speciális szaknyelvi könyv képezi, amelyet kifejezetten erre a célra hoztunk létre a benne lévő tananyagokkal (a tanfolyam ára a tananyagot tartalmazza). Válogatott teológiai és filozófiai írások segítségével megtanítjuk Önnek a speciális szakkifejezéseket és a munkakörre jellemző tipikus kifejezéseket. Szókincsét célzott olvasási és hallás utáni szövegértési gyakorlatokkal bővítheti és szilárdíthatja meg. A tanfolyam a következő témakörökre is összpontosít:

Csoportos szaknyelvi tanfolyamok intézmények számára

Hazai vagy külföldi egyházmegyében vagy vallási közösségben dolgozik, és papok, lelkipásztorok vagy szerzetesek számára keres megfelelő német nyelvtanfolyamot? Szívesen összeállítunk egy személyre szabott csoportos tanfolyamot, hogy munkatársai optimálisan felkészüljenek a szakmai környezetükben jelentkező nyelvi kihívásokra. Vegye fel velünk a kapcsolatot, és egyeztessen velünk időpontot akár személyes megbeszélésre is! 

Hatice Gruber-Tschida, az Osztrák Intézet ügyvezető igazgatójának gondolatai a kezdeményezés hátteréről.

,,Fontos számunkra, hogy programunkat eljuttassuk az osztrák egyházmegyékhez és vallási közösségekhez, valamint a papokhoz világszerte. Felismerjük a kihívásokat, amelyek a dialektusok és a szükséges szakkifejezések megértésétől kezdve az országismereten át az interkulturális kommunikációig terjednek"

Das erwartet Sie in unseren Fachsprachenkursen

Entscheiden Sie selbst, wie intensiv und in welchem Umfeld Sie lernen möchten: Im Individualkurs richten wir uns ganz nach Ihnen und Ihren persönlichen Zielen. Im Gruppenkurs profitieren Sie vom Austausch mit Ihren Kurskolleg:innen.

Zentrales Ziel aller Kurse ist das Verbessern Ihrer Kommunikationsfähigkeiten, damit Sie sich möglichst schnell in der Fachsprache der Gesundheits- und Pflegeberufe zurechtfinden. Unsere langjährige Expertise ermöglicht es uns, professionelle Lernmaterialien  zusammenzustellen, die genau darauf ausgelegt sind. So trainieren Sie gezielt jene Fähigkeiten und Themen, die im Joballtag gebraucht werden.

Fachsprachenkurse als Gruppenkurse für Unternehmen

Unsere Kurse richten sich nicht nur an Einzelpersonen, sondern auch an Unternehmen. Sie suchen einen Deutschkurs für mehrere Ihrer Mitarbeiter:innen oder das ganze Team? Gerne stellen wir einen individuellen Gruppenkurs für Sie zusammen, um Ihre Mitarbeiter:innen optimal auf die Herausforderungen im Arbeitsalltag vorzubereiten. Kontaktieren Sie uns für eine persönliche Beratung!

Nyelvtanulóink mondták rólunk:

Sixtus Dilibe Sepuaka
Tovább olvasom

,,A nyelvtan nagyon fontos a német nyelvtanulás során. Szerintem ez a nyelv alapja. Nekem személy szerint szükségem van a német nyelvre a teológiai tanulmányaimhoz és a mindennapi életben is.

Nagyon tetszett a légkör, amely az órákon uralkodott. Nagyon bátorító, és megkönnyíti a tanulást.

Idővel én és a körülöttem lévők is észrevettük, hogy a német nyelvtudásunk egyre jobb és jobb. A tanárom sokat segített nekem a német nyelvtudásom fejlesztésében.”

Bartholomeus Okeke
Tovább olvasom

,,Körülbelül 11 hónapja tanulok németül az Osztrák Intézetben. A1.2 szinten kezdtem, és most már majdnem befejeztem a B2.2 szintet.

A német nyelvtanulásban számomra az a fontos, hogy jól beszéljem a nyelvet és megértsem a többieket. A német nyelvre szükségem van az egyetemi tanulmányaimhoz és a munkámhoz a plébánián, ahol dolgozom.

A legjobban a tanárok hatékony és sokrétű tanítási módszerei tetszenek. Biztos vagyok benne, hogy a német nyelvtudásom fejlődött. Nos, a körülöttem lévő emberek mindig ezt mondják nekem."

Előző
Következő

Foglalja le
online próbaóráját most!

Szeretné megismerni a tanítási módszereinket? Ez esetben regisztráljon ingyenes online próbaórára! Nyelvi szintjétől függően választhat általános német nyelvtanfolyamaink vagy a szaknyelvi kurzusok (B1 szinttől) közül.

Buchen Sie gleich Ihre Online-Probeeinheit!

Sie möchten unser Institut und unseren Unterricht kennenlernen, bevor Sie sich für einen Kurs entscheiden? Melden Sie sich einfach für eine kostenlose Online-Probeeinheit an! Je nach Sprachniveau haben Sie die Wahl zwischen einer Einheit für Alltagsdeutsch oder einem Fachsprachenkurs  (empfohlen ab Niveau B1).

Német nyelvtanulás az Osztrák Intézetben Nyelvtanfolyamok a legmagasabb színvonalon

Innovatív német nyelvtanfolyamok minden szinten, képzett nyelvtanárokkal: erre számíthat az Osztrák Intézetben. Tanfolyami kínálatunkban a német nyelvtanfolyamok széles választéka érhető el: az egyéni nyelvtanfolyamoktól kezdve a cégeknek szóló, személyre szabott német kurzusokig, amelyeket online vagy személyes jelenléttel az Intézetünkben végezhet el. Nem tudja pontosan, milyen szintnek felel meg a nyelvtudása? Szintfelmérő tesztünk segítségével pillanatok alatt megtalálhatja a megfelelő szintet A1-től C2 szintig. Várjuk a jelentkezését!